torstai 26. toukokuuta 2016

Outo valmennus!

Tänään eli torstaina olin estevalmennuksessa äitin kanssa Mallatin ratsutilalla, Virroilla. Sinne lähdettiin heti koulun jälkeen, eli nopsasti välipalaa, kamat kasaan ja hepat autoon. Perillä sitten tuulikin melko paljon ja hepat oli säpsyjä, mulle tuli myös vähän kylmä kun päällä oli vaan huppari. No kyllä se siitä sitten kun päästiin kentälle ja liikkumaan. Hepat oli koko valmennuksen ajan vähän säpsyjä, mutta molemmat kuunteli hyvin

Meillä oli itsenäiset käynti ja ravi verkat jonka jälkeen tultiin pitkän sivun alussa ja lopussa olevia laukkapuomeja, tarkoituksena kunnon suoristus. Meillä ei meinannut ekoilla kerroilla askeleet osua ja Roksin mielestä viimeinen puomi oli pelottava ja hyppäsisen yli :D, Roksi suoristui hyvin, mutta Tankki taas vähän oikoi. Viimeset kerrat kuitenkin sain suoristettua. Sitten nostettiin laukkapuomit n.60cm pystyiksi ja tultiin ihan samalla lailla. Roksi hyppäsi poikkeuksellisen rohkeasti, ja Tankki vähän meinasi kuumua, mutta oli suurimman osan kuitenkin ohjan ja pohkeen välissä. Niissä pystyissä ei ollut mitään ihmeellisempää.

Sitten ruvettiin tulemaan erilaisia, aika pitkiä lähestymisiä eri pystyille. Edelleen tarkoutuksena suoristaa ja lähestyä hyvin. Tankki oli niinkun jo mainitsin, vähän säpsy ja mä sitten hermostuin ja en ihan osannut ratsastaa, joten aina ei tullut suoria lähestymisiä josta sitten hypyt kärsi. Tankki ei kuitenkaan kiellellyt vaan näppärästi hoiti homman kotiin vaikka kuski oli vähän hukassa :). Kun oltiin jonkun aikaa harjoiteltu n. 3 esteen ratoina, tultiin pidempi rata, jossa myös pitkiä lähestymisiä ja paljon suoristelua. Mä en ekalla kerralla saanut aina ponia suoristettua, ja sarjalle se hyppäsi sitten melkein kaataen tolpan. Niin, tosi hyvin suoristettu ja suunniteltu reitti :DD. Tokalla kerralla saatiin kaikille esteille hyvä hyppy, paitsi viimeselle okserille, kun en nähnyt paikkaa ja ns. heitin ohjan pois ja annoin ponin hoitaa. Joo niin ei kuuluisi tehdä, mutta päätin siinä että yritän mielummin vaan olla nyppäsemästä suusta, kun yrittää ratsastaa itse huonoon paikkaan ja sitten vahingossa kiskasta ohjista kun poni hyppäsikin jo. Tultiin sitten aika pohjaan ja ponin piti aika kovasti hypätä. No mutta uudestaan vaan ja saatiin tosi hyvä hyppy.

Vähän jäi harmittamaan kun ite en osannut ratsastaa kunnolla kun hermoilin, mutta poni oli super!

Lähiaikoina on tulossa toinenkin valmennuspostaus kunhan saan kuvat valmennuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti